Doors: 20:00

Start: 20:30

Presale: € 6

Box: € 6

In de BiespopBattle 2017 zijn er zoals gewoonlijk weer bands die strijden om een plek op Biespop 2017.
Tromgeroffel! De bands die dit jaar de strijd om een plek op Biespop 2017 aan gaan zijn:

Cal &The Leavin’train
Riptide
Autumn Leaves
A Minor Problem
Die Glücklichen Radfahrer

Een battle zoals nooit tevoren, zorg dus dat je er bij bent!
Kaartverkoop is begonnen!!

Autumn Leaves

De basis voor Autumn Leaves werd gelegd in mei 2012. De alternatieve rockband TekaTock was toen al een tijd op zoek naar een zanger of zangeres. Sjoerd, de gitarist van de band, zag op Facebook de zingende Nina voorbij komen en vroeg of ze misschien interesse had om auditie te komen doen. Een week later was de band na jaren eindelijk weer compleet. Toen een bandrepetitie ergens in juni 2012 niet door ging besloten Nina en Sjoerd die avond samen wat te jammen op de akoestische gitaar. Dit begon al direct een serieuze vorm aan te nemen, waarna besloten werd om naast TekaTock ook als akoestisch duo door te gaan. Langzaam ontstond Autumn Leaves…
In het begin waren ze vooral druk met de eigen nummers van TekaTock maar dan vertolkt op akoestische wijze en na een tijdje kwamen er ook covers bij. Inmiddels hebben ze een uitgebreid repertoire met zowel eigen werk als ook covers.

Nina en Sjoerd schrijven samen al het eigen werk en in het najaar van 2013 werd een EP opgenomen. De eigen nummers van Autumn Leaves zijn het beste te omschrijven als rustige, akoestische gitaarmuziek met zo nu en dan maat- en sfeerwisselingen.

Die Glucklichen Radfahrer

Die Glücklichen Radfahrer komt uit Roermond.
In de zomer van 2013 kreeg bassist Rob het idee om eens zelf een nummer te schrijven en op te nemen voor de gein.
De tekst in het Duits over fietsen en drinken en een bijpassende naam “Die Glücklichen Radfahrer” was snel verzonnen tijdens het bier. Dat verklaard meteen de aparte naam.
De muziek van DGR kun je omschrijven als een mix van Metal/punk/hardcore met (bijna) alle teksten in het limburgs dialect. Wij laten ons inspireren door alle muzieksoorten met name door de hardcore, punk en metal. Het moet hard en snel maar altijd met een knipoog.
In ons kort bestaan hebben wij menig podium onveilig gemaakt o.a. Volt Sittard, Azijnfabriek Roermond, De Reunie Geleen, De Curve Echt e.v.

RipTide

Riptide is een rockcoverformatie van vier muzikanten die elkaar gevonden hebben in eenzelfde doel, namelijk het brengen van rock-muziek zoals het hoort: zang, drums, bas en gitaar – vet, stevig en met volle overgave, kort samengevat: “het dak moet eraf!”
Lekkere Rock Covers met hier en daar een balad, zo nu en dan met een “Riptide sausje”.
RIPTIDE Rocks!

Cal & The Leavin' Train

Cal & The Leavin’ Train!

Achter deze naam gaat schuil: een energieke band uit het zuiden van het land. Met een unieke mix van stevige pop, Americana en rock; een band met catchy hits geschreven en gezongen door Calien Eurlings.

A Minor Problem

A Minor Problem, opgericht in 2012, is een rock / punk band uit Heerlen. De muziek kan omschreven worden als een mix van Green Day, Weezer & Flogging Molly. De debuut EP van de band, “Houston, We Have A Minor Problem”, kwam uit in 2015. Deze werd zeer goed ontvangen, met nummers die door 3voor12 werden beschreven als ‘een genot voor de oren’. Een vrijwel uitverkochte EP Release Party volgde.
De band staat bekend om haar enorm energieke en onvoorspelbare live optredens, waarbij de interactie met het publiek een grote rol speelt. Publieksfavorieten zoals ‘Carnival (All Over Again)’ en ‘Eyo Alex’ bieden het publiek nauwelijks kans om op adem te komen.

Hoogtepunten van de band bevatten onder andere verschillende optredens op 3FM, gewonnen bandwedstrijden en goed ontvangen optredens in vele poppodia en op vele festivals, van poppodium NIEUWE NOR in Heerlen tot SKA Oud & Nieuw in Katwijk aan Zee. Ook over de grens begint de band op gang te komen, met optredens in Duitsland en België. Daarnaast kent de band ook een almaar groeiende bekendheid in de lokale muziekscène.

Op het moment doet de band, na het winnen van de Limburgse editie, mee aan de landelijke editie van Popsport 2016.

Upcoming events

zaterdag 1 juni 2024

Mau Maus (UK) + Death Squad23

zaterdag 8 juni 2024

Phoenix Ashes + Sugarpunch + Darkk

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

zaterdag 19 oktober 2024

Peuk (BE) + Blue Gene (BE)

Volledige overzicht