Graag vertellen we je alles over onze ticketverkoop. In de onderstaande info tref je alle info aan welke hiermee te maken heeft.

Waar kan ik kaarten kopen?


Ben altijd op je hoede als je tickets koopt; er zijn malafide partijen op de markt die tickets voor te hoge prijzen aanbieden. Zie de campagne Weet Waar Je Koopt! Wij bieden als poppodium OEFENBUNKER de volgende officiële verkoopkanalen:

 • (a) onze website,
 • (b) voorverkoopadressen,
 • (c) dagkassa
 • (d) via officiële ticketpartners.

(a) website

Vanaf 2021 werken wij met ticketsysteem Stager.

Wil je een kaartje voor een concert of dance-avond in poppodium OEFENBUNKER bestellen, hoef je dus niet de deur uit. Voor elk concert en dance-avond is het mogelijk zogenaamde e-tickets per computer te bestellen en op je eigen PC te ontvangen. In de agenda vind je bij elk afzonderlijk concert een ticketlink naar de bestelmodule. De prijs die je als voorverkoopprijs ziet, is ook de prijs die je afrekent.Zodra de betaling via een van de onderstaande betaalmethodes binnen is, krijgt u uw ticket met unieke barcode per e-mail toegezonden. De barcode wordt aan de deur van poppodium OEFENBUNKER gescand; je hoeft dus niet meer langs de kassa.

(b) Voorverkoop-adressen

Koop je toch liever je kaartje bij een fysiek voorverkooppunt, kun je voor kaarten van alle concerten in poppodium OEFENBUNKER terecht bij:

 • D`r Joep, Markt 35, 6461EC, Kerkrade, 06-11355813
 • Let the Record Play, 6463 BS, Kerkrade, 06-50969747

Ook voor de voorverkoopadressen geldt: de voorverkoopprijs die je ziet is de prijs die je afrekent.

(c) Dagkassa voorafgaande concerten

De kassa van poppodium OEFENBUNKER is alleen open tijdens concert- en dance-avonden vanaf een uur voor aanvang van het concert. De avondkassa-prijs is in de meeste gevallen hoger als de voorverkoopprijs en we kunnen niet verzekeren dat er aan de avondkassa nog tickets zijn. Bij de avondkassa is het helaas NIET mogelijk om voor alle concerten van concerten die volgen op de huidige datum een ticket tegen voorverkoopprijs te kopen.

(d) Officiële ticketpartners

Voor bepaalde concerten werken we samen met Ticketmaster / Bonnticket (en hun aangesloten verkoopkanalen) als officiële ticketpartner van de OEFENBUNKER. De prijs die je bij Ticketmaster betaalt kan verschillen met de prijs die je bij de OEFENBUNKER betaalt. Wij verzekeren je dat kopen via de OEFENBUNKER website altijd het goedkoopste is, maar het kan zijn dat je een bepaalde service die wij niet bieden (annuleringsverzekering of per post verstuurd geprint ticket) op prijs stelt. Ook kan het zijn dat er tickets voor concerten in de OEFENBUNKER worden aangeboden via andere partijen als de OEFENBUNKER of Ticketmaster/Bonnticket. Dit zijn vaak onze partners binnen Parkstad Popstad, zoals Theater Heerlen, The Rock Online. Het kan bijvoorbeeld dat een externe partij of een samenwerkingspartner onze zaal heeft gehuurd en zelf zijn/haar kaartverkoop organiseert. Bekijk dan altijd de website van de organisatie voor hun officiële kanalen om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt.

Welke online betaalwijzen zijn er?


Via onze website:

 • iDeal (internetbankieren, Nederland),
 • Creditcard (Visa & Mastercard)
 • Paypal
 • Mr.Cash/Bancontact (internetbankieren, België)
 • Giropay (internetbankieren, Duitsland)

Bij onze voorverkoopadressen:

 • pin & contant

Info Ticketmaster/Bonnticket:

Welke betaalwijzen zijn er aan de dagkassa?

 • Contant
 • Pin

Hoe check ik mijn aankopen?

Ga naar onze ticketshop en log rechtsboven in met je gegevens. Klik op je e-mail-adres rechtsboven. Je ziet ‘Bekijk hier je bestelhistorie’. Hier staan alle geslaagde aankopen van de ingelogde account. Soms duurt het even voordat je aankoop hier verschijnt. Dat komt door de manier waarop betalingen verwerkt worden.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?


Na afronden van de aankoop wordt automatisch een bevestiging per e-mail verstuurd. Die komt normaliter binnen enkele minuten aan. Soms komt een e-ticket niet aan door een overvolle inbox of een spamfilter. Wat je daaraan kunt doen, hangt af van je e-mailprogramma. Soms vind je de e-mail terug in de map met ongewenste berichten.

Als je e-ticket is geblokkeerd of per ongeluk is gewist, kijk dan eerst op je account. Ga naar onze ticketshop en log rechtsboven in met je gegevens. Klik op je e-mail-adres rechtsboven. Dan zie je bij ‘Bekijk hier je bestelhistorie’ of de aankoop op je account is geboekt. Zie je de bestelling niet, neem dan contact met ons op. Meld de foutmelding en het transactienummer, waar mogelijk. Als het concert nog niet is geweest, maar je bestelling wel is gelukt, vind je een hyperlink waarmee je jezelf het e-ticket opnieuw kunt sturen. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op. Aan de kassa kunnen we kaarten ook vinden op transactiecode of naam. Er kan om een identiteitsbewijs gevraagd worden.

Moet ik mijn e-ticket printen?


Ja graag maar aan de deur (op locatie OEFENBUNKER) kunnen we ook van mobiele apparaten scannen. Zorg voor een goede doorloop wél dat je je e-ticket direct op het scherm kunt tonen.

Hoe beheer ik mijn account?


Ga naar onze ticketshop en log rechtsboven in met je gegevens. Klik op je e-mail-adres rechtsboven. Daar kun je je wachtwoord of persoonsgegevens wijzigen, je account deactiveren en je geslaagde aankopen inzien. Alleen je naam kun je niet zelf wijzigen. Dat is een veiligheidsmaatregel. Neem contact op als je je naam wilt corrigeren, je account wilt opheffen, of voor overige vragen over je account.

Mijn aankoop is mislukt. Wat nu?


We lossen dit voor je op. Ga eerst ter controle naar onze ticketshop en log rechtsboven in met je gegevens. Klik op je e-mail-adres rechtsboven. Hier zie je bij ‘Bekijk hier je bestelhistorie’ of de aankoop op je account is geboekt. Zie je de bestelling niet, neem dan contact met ons op. Meld de foutmelding, je naam en het transactienummer, waar mogelijk. In zeldzame gevallen gaat de communicatie tussen iDEAL/creditcard en ons ticketsysteem fout. Dan lukt de betaling, maar de kaarten komen niet op je account. Neem in dit geval (zeer uitzonderlijk) contact met ons op en stuur bij voorkeur een printscreen van de betaling mee.

Ik ben mijn login vergeten. Wat nu?


Ben je het wachtwoord vergeten, ga dan naar onze ticketshop en klik rechtsboven op ‘login’. Op de volgende pagina zie je helemaal onderin ‘Wachtwoord vergeten’. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Verzenden’. Als er een account met dat adres bestaat, dan wordt er meteen een e-mail met het wachtwoord naar dit adres gestuurd. Heb je een ander probleem, neem dan contact met ons op.

Kan ik ook kaarten reserveren?


Nee, helaas. We hanteren een online ticketsysteem met e-tickets en nemen, zowel telefonisch als per e-mail, geen reserveringen aan. Wel is het mogelijk om via de voorverkoopadressen een hardcopy ticket aan te schaffen. De voorverkooppunten vind je boven aan deze pagina.

Zijn er nog kaarten voor het concert waar ik heen wil?


Wanneer een concert of evenement is uitverkocht, zetten we dit altijd zo snel mogelijk op de site. Dus wanneer er nog niet bij staat dat het uitverkocht is, zijn er nog kaarten te verkrijgen. Is een concert uitverkocht is het óók écht uitverkocht, kun je jezelf eventueel op een wachtlijst plaatsen.

Moet ik servicekosten betalen voor mijn kaartje?


Als je je ticket via een van de verkoopkanalen van de OEFENBUNKER koopt, zitten de servicekosten in de prijs die we communiceren. Tijdens het bestellen komen er geen extra servicekosten bovenop de ticketprijs. Dit geldt zowel voor online aankopen, voorverkoop via fysieke voorverkoopppunten (Satisfaction, Music Machine, Blues Lee, D`r Joep) als aankopen aan de dagkassa (in onze eigen locatie). Aan de dag/avondkassa is de prijs over het algemeen hoger als via voorverkoop. Koop je een ticket via een ander kanaal, zoals bijv. Ticketmaster / Bonnticket worden er mogelijk wel servicekosten gerekend.

Een concert is uitgesteld of verplaatst, maar ik kan dan niet. Wat nu?


We nemen contact met je op per e-mail als een concert wordt uitgesteld / verplaatst. Je hebt sowieso recht op restitutie van het volledige aankoopbedrag als je op de nieuwe datum niet kunt. Stuur dan een e-mail naar info@oefenbunker.com waarin je het transactienummer vermeld; we storten direct het aankoopbedrag terug.

Een concert is afgelast, krijg ik mijn geld terug?

We nemen contact met je op per e-mail als een concert definitief is afgelast en er geen vervangende datum komt. Je hebt recht op restitutie van het volledige aankoopbedrag. Dit gaat altijd via het kanaal waar je je ticket hebt gekocht. Heb je online je bestelling gedaan via www.oefenbunker.com, hoef je niks te doen en wordt het aankoopbedrag automatisch teruggestort. Heb je het ticket bij een voorverkoopadres of externe ticketpartner gekocht, krijg je ook op die plek je ticket terug. Zie contactgegevens bovenaan deze pagina.

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?


Helaas, vervelend maar in veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij u contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Ticketmaster / Bonnticket biedt een annuleringsverzekering.

Ik ben student en heb gehoord dat jullie korting geven. Klopt dat?


Ben je student of heb je een ov-studentenkaart of Cultuurkaart? Dan krijg je korting! Voor bepaalde concerten kun je via internet al een ticket met studentenkorting kopen, maar let op: je moet een geldige schoolpas/ov-jaarkaart of Cultuurkaart kunnen laten zien met je ticket op de avond van het concert! Verder geldt de regel: één ticket per student(en pas), ook bij online bestellingen.

Welke definitie hanteren jullie voor een student?


Wij maken geen verschil tussen scholier of student. Officieel is een student iemand die een studie volgt aan het hoger onderwijs (universiteit, HBO). Tegenwoordig wordt iemand die een MBO opleiding volgt ook een student genoemd in plaats van de term scholier. Ook Middelbare Scholieren die een Cultuurkaart of Schoolpas kunnen tonen, krijgen in poppodium OEFENBUNKER ‘studentenkorting’.

Accepteren jullie de Podium Cadeaukaart?


Ja, wij accepteren de Podium Cadeaukaart.

Welke algemene (bezoekers)voorwaarden hanteren jullie?

Poppodium OEFENBUNKER hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals. Deze kun je hier inzien (or here for English version).