Doors: 11:30

Start: 12:00

Entree: Gratis

34e Bunkerpop: Open air showcase festival

Zaterdag 2 september vindt voor de 34e keer het jaarlijkse Bunkerpop festival plaats op het parkeerterrein voor de Oefenbunker aan de Heerlenseweg in Landgraaf. Dit jaar gaat Bunkerpop weer terug naar de roots met een groot buitenpodium met veel (eu)regionale artiesten. Maar ook op het binnenpodium zal heel veel jong talent uit Parkstad Popstad schitteren. Het programma start om 12 uur en zal ruim na middernacht eindigen met een knallend optreden van Circle of Silence. Entree is gratis.

Bunkerpop is dit jaar weer een ouderwets open air festival, maar nog steeds het showcase festival met een afwisselend programma van regionale en Duitse bands en veel jong talent uit Parkstad. Muziekliefhebbers worden getrakteerd op een brede waaier aan muziekstijlen.

Om 12 uur wordt de aftrap gedaan op het buitenpodium door enkele jonge Parkstad Popstad talents, gevolgd door het akoestische duo 2Matter en de alternatieve rock-rap-punk-band Point Break. Punkliefhebbers zullen uit hun dak gaan met de oude rotten van De Nato Partners. Punkrock puur: hard, snel en heftig. Voorafgaand warmt de Akense punkband Anschlag de boel alvast lekker op. Stoner fans komen daarna beslist aan hun trekken bij de bluesy stoner rockriffs van de Duitse formatie Fitches uit Dortmund. Aansluitend staan Nu-of-nooit finalisten Luca Madu en Lapschwanz op het programma. Nadat Luca Madu met hun dromerig-duistere, intieme maar krachtige muziek het publiek hebben betoverd, gaan bij “Lapschwanz” weer alle remmen los met hun alternatieve cross-over rock. Afsluiter op het buitenpodium is de dialect-rock formatie D’r Lei va Kaalhei. Een hoog fun-gehalte gegarandeerd en … meezingen verplicht!

Op het binnenpodium vinden gedurende de middag doorlopend optredens en presentaties plaats van jonge talenten vanuit Parkstad Popstad Next Generation en The Key Sessions.

Kids kunnen lekker ravotten op het springkussen en Scouting Amicus zorgt ervoor dat de inwendige mens de dag lekker doorkomt.

Alvorens Bunkerpop 2017 binnen wordt afgesloten door Circle of Silence brengt het akoestische duo Viënna & Becca (bekend van de band Essence of Dawn) enkele bekende rock/pop covers ten gehore. Daarna staan de mannen van Circle of Silence met hun melancholische, energieke en apocalyptische metal garant voor een explosieve en energieke live show. Een kolkend slotfeest.

En al dit is gratis toegankelijk! Kortom, het belooft wederom een reuzegezellige dag te worden die je als muziekliefhebber niet wilt missen!

Lei va Kaalhei

Deze Limburgstalige rockband afkomstig uit de oostelijke mijnstreek is genomineerd voor een gouden Harp in de categorie “bands zonder enig doel” en winnaar van verschillende prijzen (o.a de eerste prijs en de hoofdprijs). D’r Lei rockt, punkt en smartlapt zich een weg door limburg’s muziekland. D’r Lei va Kaalhei is een band die al sinds 1995 probeert een nieuwe epedemie naar Limburg te krijgen nl. “Hel Leed” (in ut plat leaze!). Muziek uit het hart met een harde bodem. (Wie kuns se derbei?)
De zeskoppige band maakt uitsluitend nummers in het dialect. Onder het motto “D’r is gee groeser leed da dat wat men zichzelf aadeed”, maken ze nummers over, voor iedereen herkenbare dingen uit het dagelijks leven en soms ook niet. Feestje gegarandeerd!!

Lapschwanz

De Heerlense band Lapschwanz werd geboren in februari 2016 ter opvulling van een bepaald muzikaal gat. Waar hokjes worden gemaakt en tot aan de rand toe worden gevuld, breekt Lapschwanz muurtjes af en combineert op eigenzinnige wijze en tot op zekere hoogte genre aan genre. De band stond in 2016 in de finale van Nu of Nooit. De energie die dit viertal op het podium legt, bewijst dat ervaring, zowel muzikaal als in het leven, niet hoeft te verzanden in plichtmatige routine. Makkelijker gezegd: Lapschwanz knalt als een malle. Ook op Bunkerpop.

Luca Madu

Noem het een dagdroom die zich visualiseert in de nachtelijke uren. LUCA MADU is duister maar intiem, dromerig maar krachtig. Voorzien van een celliste en een violiste creëert de band met betoverende arrangementen een intieme en soms donkere sfeer. Hun unieke sound is gebaseerd op niet standaard ritmische patronen. Dit alles vormt een geslaagde combinatie met de serene en dan weer krachtige vocalen. LUCA MADU zal je zeker verrassen.

Fitches (DE)

Fitches uit Duitsland is het mengsel van overweldigende snaarinstrumenten, een ruw drumgeluid en de energetische stem van de frontman. Het combineren van de hele zaak met passie, grootheidswaanzin en een knipoog is het basisrecept van deze band. Zij speelden begin dit jaar in Oefenbunker en dat was een echte verrassing. Zij hebben hun plekje op Bunkerpop dik verdiend.

Welcome back Boys!!

DJ Riley

Op het laatste moment toegevoegd aan de line up is DJ Riley. Dit 13 jarige dj talent uit Parkstad zal een knetterend setje komen draaien. Zorg dat je erbij bent.

Anschlag (DE)

Opgericht is “Anschlag” in mei 2015 in Aken. Ze spelen snel en gevarieerde Duitse punk met kritische teksten over actuele onderwerpen van onze samenleving! Melodieus, snel en zonder er afbreuk aan te doen hoe hun kijk op de dingen is! Februari 2016 kwam hun eerste 7 “EP uit genaamd “Bekennerschreiben”. Gas erop!!!

Point Break

De nieuwe jonge lokale honden van Point Break maken muziek recht uit het hart met passie en kracht. Alt-Rock-Rap-Punk. Dat is Point Break, lekker uitdagende recht voor je raap rapmuziek.

 

2matter

2matter is een duo dat akoestische muziek speelt uit allerlei genres. Ze speelden al op vele podia in de regio en zijn dus geen onbekenden meer in Parkstad en omgeving. Zij hebben hun plekje op Bunkerpop zeker verdiend. Jong, dynamisch en gezegend met een fantastisch talent. Genieten in het klein!!

Circle of Silence

Hun show tijdens de Nacht van Pinkpop kon helaas niet doorgaan maar ze zijn terug. Met hun vette powermetal  zullen ze er een dikke afterparty van maken. In de wandelgangen wist men ons te melden dat er heel wat nieuw werk gepresenteerd gaat worden. Spannend!!

Viёnna & Becca

Viënna & Becca zijn 2 vriendinnen die beide een grote passie delen in muziek en tattoeages. Dit duo is ontstaan uit de band Essence of Dawn, waar zij ook samen in spelen. Met Viënna op gitaar en Becca op zang brengen zij een aantal leuke covers ten gehoren.

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht