Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 6,-

Box: € 6,-

Deze 7de editie van Coal Pit sessions staat in het teken van space-, kraut- en progrock, verzorgd door een aantal “oude rotten” uit de Zuid-Nederlandse muziekscene. Verwacht avontuurlijke landschappen, vurige uitbarstingen en onverwachte bestemmingen, zowel muzikaal als visueel. Twee bands staan op het programma, met beide hun eigen benadering van het progressive genre.

Days of the Soyuz

Days of the Soyuz is een muzikaal en visueel project van vier veteranen uit de Limburg/Brabantse muziekscene. Het project werd geïnitieerd in april 2018 en werd al snel getipt door Roadburn-opperhoofd Walter Hoeijmakers op social media.

De band speelt een mix van space-, kraut, en progrock tegen een achtergrond van film- en animatiemateriaal uit voornamelijk de vroege ruimtevaart. De luisteraar wordt meegenomen op een reis langs lanceerbases uit het Sovjet tijdperk, de maan, planeten, sterrenstelsels en nog veel meer, waarbij de muziek van de band dient als live soundtrack. Doordat deze soundtrack puur op gevoel geïmproviseerd wordt aan de hand van de beelden, creëert Days of the Soyuz een totaalbeleving die bestaat uit 100% spanning en emotie. Nog een ander pluspunt: elke show is uniek en anders dan de vorige.

Nem Q

Nem-Q bestaat inmiddels ruim 10 jaar maar ondanks deze leeftijd, weten zij iedere keer weer een stap vooruit te zetten en verder te komen in het creëren van een eigen geluid. Zo schreef 3voor12: “Nem-Q lijkt haast moeiteloos compleet tegenstrijdige maatsoorten met elkaar te verweven en dromerige gedeeltes naadloos te combineren met bombastisch beukende riffs.
Kortom, alles wat je van goede progressieve muziek mag verwachten”.
In 2017 verscheen hun derde album “Fault Lines” en dat leverde een berg lovende recensies op:
* 3voor12: “klaar voor het grotere werk”
* Aardschok Magazine: “zonder meer geslaagd” (75/100)
* Babyblaue Seiten (DE): “das ist ProgMetal auf höchstem Niveau” (9/15)
* Lords of Metal: “intrigerend, emotioneel en pakkend” (85/100)
* Progradar (UK): “excellent songwriting and compelling tunes”
* Progwereld: “de zang van Paul Sieben is heerlijk om naar te luisteren”

Upcoming events

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

Volledige overzicht