Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 13,00

Box: € 16,00

Al bijna twee decennia zijn ze samen en in die tijd heeft het drietal uit Brooklyn, bestaande uit Stu Brooks (bas), DP Holmes (gitaar) en Joe Tomino (drums), een aantal albums neergezet die de term ‘dub’ een nieuw leven van metal, punk, alternatief en shoegaze ingeblazen hebben. Daarnaast hebben ze hun muzikale magie losgelaten op studio-opnames en live optredens van artiesten variërend van Mike Patton tot Lady Gaga. De band debuteerde in 2004 met het album ‘Exploring the Dangers Of’, gevolgd door ‘New Heavy’ in 2006, ‘Another Sound is Dying’ in 2008, en ‘IV’ in 2011. Intussen hebben ze getourd met onder anderen Clutch, Gogol Bordello en Dillinger Escape Plan.

In 2015 volgde er een hiatus na een zware tour voor het album IV. In die tijd hebben ze echter niet stilgezeten! Ze speelden als achtergrond band voor demo’s van Lady Gaga, en voor Matisyahu. Brooks kreeg een Grammy voor zijn werk met Pretty Lights, en speelde in 2018 bas in de Saturday Night Live band waarmee hij onder anderen Kanye West en Kid Cudi ondersteunde. Verder is hij musical director en bassist voor de GRiZ Live Band waar Tomino ook een rol in speelt.

Uiteindelijk kwam de band voor een korte twee weken samen in een repetitieruimte, waar hun nieuwste album geboren werd. Dit album, ‘The Shape of Dub to Come’ (een knipoog naar titles zoals ‘The Shape of Punk to Come’ van The Refused en The Shape of Jazz to Come’ van Ornette Coleman) is hun eerste release voor New Damage Records. De band zelf is er uitermate tevreden mee: “De nummers komen samen zoals de hoofdstukken van een boek . (…) Het is een hoorbare momentopname van de individuen en het geheel – waar we waren en waar we nu zijn. Het is een grote boog die alles van onze roots tot metal en atmosferische elektronische muziek reikt.” Dat klinkt veelbelovend dus!

Vortex Surfer

Vortex Surfer is een alternatieve noise-rockband uit parkstad, bestaande uit de broers Loek en Marco Engelen, Bram Stollman en Michel Epe.
Eind 2017 presenteerde de band haar debuutalbum Skypusher. Dit in eigen beheer uitgebrachte album ademt pure, rauwe rock uit, die doet denken aan helden als Motorpsycho, Smashing Pumpkins en Thurston Moore/Sonic Youth. Opzwepende dynamische nummers met ruimte voor psychedelische en noisy escapades. Na het bereiken van de finale van Nu of Nooit in 2018 en een te gek optreden op Bunkerpop komen ze met plezier nog eens om ons van hun rauwe sound te laten genieten!

Upcoming events

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

Volledige overzicht