Doors: 20:00

Start: 20:30

Presale: € 26,-

Box: € 26,-

Mystiek en Atmosferisch, zo kennen we het Ijslandse geluid van Emiliana Torrini. Maar het experimentele Antwerpse ensemble The Colorist doet daar met gemak nog een schepje boven op. Het orkest rondom Aarich Jespers (Zita Swoon Group) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios) pelde haar nummers tot de kern en bewerkte ze met hoofdzakelijk klassiek instrumentarium, maar ook zelf gemaakte instrumenten tot een nieuwe vorm. Een unieke samenwerking is het resultaat. Op 27 januari 2017 in de Limburgzaal (zitconcert, vrije zit) goed met een van de spannendste concerten dit seizoen in Heerlen!

Dit concert wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters en vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen. Het is een zitconcert met vrije plaatskeuze.

Emiliana Torrini

Emiliana Torrini brak in 1999 internationaal door met haar album ‘Love in the Time of Science’. Als songwriter schreef Torrini onder meer voor Kyle Minogue de hit ‘Slow’ en onder eigen naam is ze vooral bekend van de monsterhit ‘Jungle Drum’ uit 2009. Op haar laatste album ‘Tookah’ valt ze terug op de mystieke en atmosferische sound, zoals we die van haar en vele Ijslandse artiesten gewend zijn. Een sound die nog spannender en rijker wordt met arrangementen van The Colorist.

The Colorist

The Colorist verkent in haar werkwijze de rafelranden van klassiek, jazz en pop en is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Het Antwerpse orkest rondom Aarich Jespers en Kobe Proesmans, bekend als leden van respectievelijk Zita Swoon Group en Gabriel Rios nodigde Torrini uit voor een samenwerking. Haar bestaande nummers, die in veel gevallen tot de zangmelodie zijn gepeld, zijn volledig van nieuwe arrangementen voorzien, met gebruik van klassieke instrumenten maar ook elektronica en zelf gemaakte instrumenten.

Upcoming events

zaterdag 2 maart 2024

Ioana Iorgu + F.I.X.

zaterdag 9 maart 2024

The Machine + Bronson Superfortress

zaterdag 16 maart 2024

Peuk (BE) + Blue Gene (BE)

zaterdag 23 maart 2024

Sister May (BE) + Barosz

zaterdag 6 april 2024

Projector (UK) + Videocall

Volledige overzicht