Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 7,-

Box: € 10,-

Zet drie fijne exponenten van moderne, vooruitstrevende en experimentele muziek in dezelfde kamer, in de hoop dat het resultaat iets speciaals is. Yodok III maakt precies dat waar; alle drie herkenbaar aan hun bijdrage, worden ze door de andere twee gedwongen nog verder te gaan. Yodok III is voornamelijk een studie in avantgarde, maar elementen van genres als Jazz, (post)rock en zelfs klassiek kan worden gehoord in dit breinbrekende tapijt.

TOMAS JÄRMYR: DRUMS.
Geboren in Zweden in 1987 , momenteel woonachtig in Trondheim (Noorwegen). Tomas drumt al zijn hele leven. en bestudeert al vanaf jonge leeftijd jazz en improvisatie. Hij behaalde een bachelor- en masteropleidingen van de gerenommeerde Jazz afdeling bij de NTNU (Noorse Universiteit voor wetenschap en technologie). Tomas is leraar drums en ritmische gehoortraining op NTNU sinds 2011. Met één voet in rock /metal en de andere in de jazz/improv, gecombineerd met wilde creativiteit, extreme energie en aanwezigheid, is Tomas’ drummen iets unieks. Hij is betrokken bij bands en projecten in genres als jazz, free jazz, improv, pop, rock, metal, grindcore, slib, drone, noise, ambient, punk, hardcore… Niet zelden min of meer gecombineerd. Hij is lid van Sunswitch, The Void Of Expansion, The MaXx, Werl, ZU and MOTORPSYCHO.

KRISTOFFER LO: TUBA, FLUGABONE.
Kristoffer heeft het gebruik van tuba en haar rol in de band geherdefinieerd. Vanuit de traditionele rol als de Low-end in symfonieorkesten en Dixieland bands, heeft Kristoffer het instrument een nieuwe bestemming gegeven; het vervullen van de positie als de ultra low-end in metal- en noise bands. Met een woud aan elektronica en enorme versterkers, klinkt Kristoffer’s tuba als een low-end monster en een hoog doordringend piepen op hetzelfde moment. Met het onderwijs aan de beroemde Jazz-afdeling bij NTNU in Trondheim, en als lid van bands zoals Pelbo, Trondheim Jazz Orchestra, microtub, Sunswitch en Highasakite, heeft hij een stevige reputatie opgebouwd in zowel Noorwegen als Europa.

DIRK SERRIES: ELEKTRISCHE GITAAR.
Sinds zijn eerste releases in de vroege jaren 80, oogstte compromisloze Belgisch kunstenaar Dirk Serries respect van, en uitnodigingen van erkende muzikanten om samen te werken, zoals Steven Wilson, SteveVon Till, Justin Broadrick, Cult Of Luna, Teun Verbruggen. Hij heeft muziek verzorgd voor de VPRO, de Antwerpse Zoo, het architectural festival Biënnale Rotterdam en stond op het podium met het Holland Symfonia Orkest. Zijn discography bevat stijlistisch diverse releases op labels als Relapse, Projekt, Conspiracy, evenals tegenwoordig Tonefloat, een label met jarenlange ervaring in vinyl edities voor bands als Porcupine Tree, Robert Fripp, Theo Travis en Anja Garbarek. In de afgelopen dertig jaar heeft hij getourd door Europa en de Verenigde Staten, en was zeer betrokken als headliner of support bij de experimentele muziek van o.a. ofLow, Mono, My Bloody Valentine, Jesu. Momenteel runt hij het Tonefloat- en het New Wave Of Jazz label, gewijd aan beperkte DIY releases op vinyl en tape.

Upcoming events

vrijdag 6 oktober 2023

Fatal Move (BE) + Blood of Kings + Cold Grip

zaterdag 7 oktober 2023

Hemelbestormer (BE) + My Diligence (BE)

vrijdag 13 oktober 2023

‘Hello Bristol!’ FT.: The Pleasure Dome (UK) & Knives (UK)

vrijdag 20 oktober 2023

Ronker (BE)

zaterdag 28 oktober 2023

Harsh Frequencies Over Limburg II

Volledige overzicht