Doors: 20:00

Start: 20:30

Presale: € 10,-

Box: € 13,-

Bismut

Jammend in de krochten van de Nijmeegse underground ontstond Bismut. Het klikte als een malle tussen de 3 heren. Al spelend ontwikkelde Bismut een eigen geluid bestaande uit een mengeling van stijlen zoals; prog rock, doom, metal, stoner, jazz, psych en hard rock.

Bismut bracht 2 langspelers uit op het onafhankelijke label Lay Bare Recordings: “Schwerpunkt” in november 2018 en “Retrocausality” in september 2020.. Beide albums, inmiddels uitverkocht, werden zeer goed ontvangen. Ondanks de corona perikelen wist Bismut nog enkele mooie shows te spelen waaronder knallende optredens op Desertfest 2021, Fuzz25 en Alterna Sounds Festival Münster.

Rrrags

“Rumoerige, ruige en onstuimige deuntjes voor de schemerige geest”

RRRags koken een gumbo van zware jaren ’70, blues en  psychedelische rock,  en imponeren met rauwe energie en zwaar gewicht in hun live performance. Het grondwerk van RRRags is gebaseerd op bands als Grand Funk Railroad, Budgie en Blue Cheer, met een persoonlijke signatuur van hard rijdend geluid, soulvolle zang, rommelende instrumentatie en sterke melodieën.

Zorg ervoor dat je dit geweldige powertrio in volle vlucht live ziet in de Oefenbunker! Nadat je ze een keer hebt gezien, ben je overtuigd van het charisma en de blijvende kracht van deze band!

Lay Bare Recordings

‘From Low ’n Slow to Hard ‘n Heavy’ staat er op het visitekaartje van Désirée Hanssen. Sinds 2013 runt de van oorsprong Zuid-Limburgse, het in Nijmegen gevestigde boutique platenlabel Lay Bare Recordings. Een diy platenlabel dat muziek uitbrengt van getalenteerde artiesten binnen de onconventionele & underground muziekscene. Ook is Désirée een fervent platenverzamelaar, bezoekt graag concerten en is met regelmaat op zoek naar een nieuwe vorm van muziekbeleving.

Désirée ziet Lay Bare Recordings als een plek om opkomend (inter) nationaal talent via vinyl hun muziek te laten horen en te verspreiden onder hun fanbase. Lay Bare Recordings heeft een focus op een grote verscheidenheid en beperkte oplagen en is hierdoor vaak op zoek naar andere geluiden. Het nieuwste concept, Sound of Niche (SoN), is een samenwerkingsverband tussen Lay Bare Recordings en de Nijmeegse Galloway Recording Studio van Sebastiaan van Bijlevelt en richt zich met name op de kracht van uitwisseling, gemeenschap en uitdagende creatieve extravaganzas.

Lay Bare Recordings heeft ruim 40 vinyl releases uitgebracht van zowel internationale als nationale bands. Zo tref je er releases van de Amerikaanse bands Yawning Man, Carlton Melton, Mos Generator en Frayle of de Spaanse bands Rosy Finch en Pyramidal, Dö uit Finland, Seedy Jeezus uit Australië, 3AM uit Peru, The Amblers en Ruff Majik uit Zuid Afrika en van Nederlandse en Belgische bodem vind je o.a. Orange Sunshine, Rrrags, Bismut, Severant, ONHOU, Rats and Daggers, Modder, Mojo 7 the Kitchen Brothers en ook de band van deze ‘The Last Black Flower’ dag: Soothsayer Orchestra.

Upcoming events

zaterdag 1 juni 2024

Mau Maus (UK) + Death Squad23

zaterdag 8 juni 2024

Phoenix Ashes + Sugarpunch + Darkk

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

zaterdag 19 oktober 2024

Peuk (BE) + Blue Gene (BE)

Volledige overzicht