Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 13,-

Box: € 15,-

 

Mauro Pawlowski rijgt de meest uiteenlopende en succesvolle projecten aan elkaar alsof het fonkelende diamanten zijn aan een heldere zomerhemel. Evil Superstars, dEUS, Gruppo di Pawloski, Mauro & The Grooms, , Hitsville Drunks en meer. Mauro is niet te stoppen.

 

Mauro Pawloski

 

Je mag hem gerust als rock royalty beschouwen. Sinds hij zijn carrière startte als frontman van cult band Evil Superstars is hij steeds één van de sleutelfiguren geweest in de Belgische rockscene. Als gitarist bij dEUS, drijvende kracht achter talloze andere muziekprojecten en alter ego’s en schrijver voor verschillende andere artiesten heeft hij al in meer dan 100 platen een hand gehad – de teller loopt nog steeds- gaande van noise over  tot Nederlandstalige calypso.

In 1994 wint Pawlowski de Humo’s Rock Rally met zijn band Evil Superstars, een gezelschap dat Zappaëske tempowisselingen verwerkte in opzwepende, absurdistische rockmuziek. Samen met de collega’s van dEUS, Moondog Jr., K’s Choice en Channel Zero had Evil Superstars een sterk aandeel in de heropstanding van de Belgische rockmuziek.

Er volgen talloze samenwerkingen, een aantal solo albums en eind 2004 volgt Pawlowski Craig Ward op als tweede gitarist bij dEUS. Hij neemt met de groep het album Pocket Revolution (2005) op, en schrijft in 2006 mee aan nieuwe nummers voor de volgende langspeler. In 2014 wint Mauro een MIA (de Belgische Music Industry Award) in de categorie Beste muzikant.

Begin oktober 2016 kondigde hij zijn vertrek bij dEUS aan. Hij was er twaalf jaar gitarist. In dezelfde periode bracht hij zijn eerste cd onder de naam Maurits Pauwels uit. In 2021 bracht hij zijn eerste solo popplaat in 20 jaar uit: Eternal Sunday Drive en vanaf het najaar 2021 verving hij bij dEUS gitarist Bruno De Groote. Begin juli 2022 kondigde Pawlowski aan, na een onderbreking van 5 jaar, terug de vaste gitarist/zanger van dEUS te worden.

Zijn terugkeer als vaste gitarist/zanger van dEUs in 2022 weerhoudt hem niet om ook solo op te treden. Eind 2024 gaat Mauro solo op tournee met geheel nieuwe muziek. Een nieuwe release kan in 2025 worden verwacht. We hebben Mauro weten te strikken voor een clubshow op 25 oktober.

“Dit keer bevind ik me ergens tussen Italo en avant-isch. Post-post electro, Nederlands en kosmisch. Werktitel: ‘Le Pop Povera’.” Aldus Mauro over zijn nieuw project.

 

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht