Doors: 19:30

Start: 20:00

Presale: € 17,-

Box: € 20,-

Student € 15,-

Als iemand je vraagt wat post-rock is, laat ze MONO horen. De vier Japanners staan wereldwijd bekend om hun intense live-optredens. Een avond naar Mono luisteren is niet zomaar iets; het is een avontuur. Prachtige, melodieën worden afgewisseld met ruige, harde rock met als gevolg dat je zelf het gevoel hebt in een of andere fantastische film terecht bent gekomen. We zijn dan ook bijzonder verheugd te melden dat MONO op 17 oktober, dankzij een samenwerking met de Oefenbunker, naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen komt! Met twee voorprogramma’s: celliste Jo Quail en post-metalband A Storm Of Light belooft het een bijzonder diverse en sfeervolle avond te worden.

MONO (JAP)

We kwamen twee prachtige omschrijvingen tegen voor MONO: De architecten van de expansive post rock en Tovenaars van de psychedelica. Wat eruit blijkt: de bijna volledig instrumentale muziek van de band valt moeilijk in een hokje te stoppen: het zijn vaak lange slepende composities met klassieke elementen, maar net zo goed komen er elementen van noise, shoegaze, postrock en metal voorbij. De muziek vertelt een verhaal en wanneer je dit live aanschouwt, voelt het alsof je in een meeslepende film zit. Mono schuwt het experiment niet en focust in hun geluid op detail, ruimte, melodie, harmonie en intervallen. Voor liefhebbers van ‘Perfecte melancholie’. Luister maar naar hun klassieke album ‘Hymn To The Immortal Wind’ uit 2009 en aanhoor het allerbeste wat het postrock-genre ooit heeft voortgebracht.

A Storm of Light (USA)

Postmetal met donkere teksten. Al zitten de roots van de muzikanten van A Storm of Light (Josh Graham, visual director van o.a. Neurosis) in de metal genesteld, de donkere muziek en vooral de ravenzwarte teksten hebben ook raakvlakte met bands als Crime & The City Solution en oude Nick Cave & The Bad Seeds. En een beetje Swans, Neurosis en Battle of Mice.

Jo Quail (UK)

Jo Quail is cellist en componist van instrumentale muziek. Live speelt ze een electrische cello waarop ze geweldige ambient soundscapes maakt. Daarbij maakt ze gebruik van looping en combineert ze atonaliteit met rijke orchestraties en behendige percussie.

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht