Doors: 20:00

Start: 21:00

Entree: Gratis

Vortex Surfer

Vortex Surfer is een alternatieve noise-rockband uit Heerlen/Kerkrade, bestaande uit de broers Loek en Marco Engelen en Bram Stollman. In december 2017 presenteerde de band haar debuutalbum Skypusher. Dit in eigen beheer uitgebrachte album ademt pure, rauwe rock uit, die doet denken aan helden als Motorpsycho, Smashing Pumpkins en Thurston Moore/Sonic Youth. Opzwepende dynamische nummers met ruimte voor psychedelische en noisy escapades.

Walden

Walden is een vierkoppige psychedelische fuzz band met leden uit Antwerpen, Eindhoven en Sittard.
In het najaar van 2017 werd de eerste EP, genaamd Artefacts, de wereld in geslingerd. In vier nummers wordt een hap uit het verhaal van de omzwervingen van frontman Mees door Scandinavië verteld; wegrennen voor auto-smokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook
de nachtenlange zonsondergangen en de stilte van de bergen. De liedjes gaan van delay doordrenkte, kabbelende rifjes over naar rauwe fuzz explosies. Walden heeft al furore gemaakt in zalen als de Muziekgieterij, Tivoli de Helling, Volt, de Nieuwe Nor en Paradiso. Als klap op de vuurpijl wonnen ze eind 2017 Nu of Nooit en hebben ze de eer om Pinkpop 2018 te openen.

Oliver

OLIVER is een alternatieve pop-/rockband met muzikanten uit het uiterste zuiden van het land. Hun nummers zijn dromerig en melodisch en bevinden zich ergens tussen het vroegere Coldplay en het meer toegankelijke werk van Radiohead. Intelligente pop met een donker randje: het is muziek die je snel pakt, maar nooit standaard is. Juist hierdoor zetten ze live iets neer wat uniek is. Emotionele nummers waar je je mee gaat identificeren; muziek die raakt.

OLIVER heeft het afgelopen jaar op een aantal grote festivals en wedstrijden gespeeld in het zuiden van het land, waaronder de bandcontest Nu of Nooit en showcasefestival DVERS (mainstage). Bij Nu of Nooit hebben ze zelfs de Publieksprijs in de wacht gesleept.

La Jungle (BE)

Zes snaren op een gitaar, een casio-keyboard en een drumkit. Voeg een paar breaks en drie akkoorden toe en je hebt niet veel meer nodig om de temperatuur in een kamer te verhogen. Dat is die beroemde 1 + 1 = 3-vergelijking die Jim en Reggie toepassen op hun vervormde math / kraut / trans-rock. De totale razernij die hun muziek uitstraalt, gaat gepaard met metaalachtige riffs, enorme golven van geluid en stormen van toms en cimbalen, allemaal geleid door een stroboscoop. Hier gaat rock terug naar zijn primitieve en primaire kern. Laat je meevoeren door deze twee gemberkoppige apen in hun natuurlijke habitat: La Jungle!

Upcoming events

donderdag 18 april 2024

Dear Mother + Luna Kills (FI)

vrijdag 26 april 2024

Rats and Daggers + Hoofs

vrijdag 3 mei 2024

Blast Off – Stray Cats Tribute

vrijdag 10 mei 2024

A Burial at Sea (IE) + Inverness (CL)

zaterdag 11 mei 2024

Harsh Frequencies Over Limburg III

Volledige overzicht