Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 7,-

Box: € 10,-

Pendejo, da’s stevige stoner met Spaanse swag. Denk Kyuss, Fu Manchu, Karma To Burn, maar dan Spaanstalig. Baggervet met toefjes trompet. Caramba, dat glijdt er lekker in!
Dit Nederlandse viertal is uitermate succesvol in Spaanstalige landen. Geen wonder, oprichters El Pastuso (zang, trompet) en zijn neef Monchito (gitaar, ex-Dreadlock Pussy) hebben hun roots in Latijns-Amerika.

Cantos A La Vida (2010) heet het debuut, net opnieuw uitgebracht op vinyl. De plaat slaat aan. Een Spaanse criticus omschrijft Pendejo jubelend als ‘heavy rock in het Spaans met ballen zo groot als die van Danny de Vito’. En ene Herman Brusselmans is prominent te zien in de videoclip voor het nummer Amor Y Pereza. Uitgebreide tours door Europa en Zuid-Amerika volgen.

Pendejo neemt opvolger Atacames (2014) op in de Eindhovense The Void Studio met producer Pieter Kloos (Motorpsycho, Peter Pan Speedrock, Dool). Daarop tourt de band wederom een paar keer Europa door en speelt op festivals als Zwarte Cross, Desertfest Antwerp en Bruis Maastricht. In oktober 2016 zijn Argentinië, Uruguay en Chili aan de beurt. Zomer 2017 strijkt Pendejo neer in de studio. Er komt een nieuw album aan!

Container opent de avond met een smeuige mix van stoner, heavy rock, garagerock en psychedelic. Dit Utrechtse kwartet ontstaat rond 2009 en graait gretig in vaatjes Kyuss, Black Sabbath, Blue Cheer, Deep Purple, MC5 en The Stooges.

Vet avondje dus. Kom lekker langs, giet een cerveza in je garganta en gooi je pelo los! Je gaat gegarandeerd naar de testiculos!

¡PENDEJO!

Container

Container is een stoner/heavy/garage rockband uit Utrecht, opgericht rond 2009 door slaggitarist Hayo Terband en drummer Erwin van der Laan. Niet lang daarna voegden tweede gitarist Rutger Kuipers, bassist Abe Gilijamse en zanger Daan Kleinveld zich bij de band. In deze bezetting werd in 2011 in Utrecht de eerste demo opgenomen met hulp van producer Evert Aalten (Jackie Please, Boot recordings).
De jaren daarna stonden vooral in het teken van het schrijven van nieuw songmateriaal. In de zomer van 2014 vond er een wissel in de bezetting van de bas plaats en trad Boudewijn de Kraaij tot de band toe. Er werd meer songmateriaal geschreven, en uiteindelijk belandden er acht nummers op de debuut-LP ‘Mountains of Gaia’. Deze plaat, opgenomen in de Benschopse Barn In The Meadow-studio van Jordi Langelaan (Monomyth, Racoon, My Blue Van) werd op 26 maart 2017 gepresenteerd in een volgepakt dB’s, Utrecht. De plaat ontving lovende recensies (zie onder). Container stond op podia met o.a. Dub Trio (USA), Komatsu, Glowsun (F), Motorowl (D) en Zun Zun Egui (Jap/UK). Containers geluid is beïnvloed door verschillende rockstijlen, variërend van stoner rock (Kyuss, Fu
Manchu, Colour Haze), 70’s rock (Sabbath, Purple, Blue Cheer), garagerock (MC5, Stooges) tot psychedelische rock en postrock.

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht