Doors: 20.00

Start: 21.00

Presale: € 11,-

Box: € 13,-

Het powertrio Rats and Daggers, stond in 2023 op de jubileum editie van Bunkerpop.

Op vrijdag 26 april komen ze terug naar Landgraaf en presenteren ze hun tweede EP ‘Half Hanged’ en nemen ze de postpunkrockers HOOFS mee als support.

Rats and Daggers

 

De band bewees tijdens Bunkerpop al dat zij de vlijmscherpe rand tussen heavy en punk op zoeken. Rats and Daggers concentreert de slagkracht van IDLES, de schwung van QOTSA en de schijt-aan-alles attitude van Amyl and The Sniffers tot rappe punkrock projectielen die de moshpits ter plekke doen aanzwellen.

De release tour voor hun tweede EP ‘Half Hanged’ gaat 19 april van start in Utrecht. ‘Half Hanged’ is een donkere experimentelere EP met nieuwe muziek invloeden zoals de angstige urgentie van Nine Inch Nails, zorgvrije dansbaarheid van LCD Soundsystem en de intimiderende fuzz van de Scott Pilgrim vs the World face-offs. De EP is geproduceerd samen met Daan Duurland en opgenomen en gemixt door Daan Duurland in Epic Rainbow Unicorn Studio. Mastering is gedaan door Tammo Kersbergen. De two-track single Mary zal verschijnen op een bijzondere oranje flexidisc door Lay Bare Recordings en de EP zal ook in zijn totaliteit op vinyl uitgebracht worden door het label, met een bijzondere insert. EP vinyl front artwork is gedaan door Julia Soboleva De sleeve, insert and photography door Kirsten Heskamp en het masker insert door Imara Speek. Mede mogelijk gemaakt door Sena.

 

Hoofs

 

Muziek die dwars door je trommelvliezen trapt. De bandnaam HOOFS kan niet toepasselijker zijn. Snijdende gitaren, gruizige baslijnen, zang die je bij de strot grijpt en stampende drums die nog even benadrukken waar die naam vandaan komt. Voor liefhebbers van DITZ, METZ, LIFE, IDLES, Gilla Band. Een waardige support dat menig zaaltje en kroeg al plat speelden tijdens de Popronde 2023.

 

Upcoming events

zaterdag 2 maart 2024

Ioana Iorgu + F.I.X.

zaterdag 9 maart 2024

The Machine + Bronson Superfortress

zaterdag 16 maart 2024

Peuk (BE) + Blue Gene (BE)

zaterdag 23 maart 2024

Sister May (BE) + Barosz

zaterdag 6 april 2024

PROJECTOR (UK)

Volledige overzicht