Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 15,-

Box: € 18,50

SX terug in de Oefenbunker

Nadat het betoverende nummer “Black Video” werd ontdekt via social media, werd SX dé nieuwe sensatie van de Belgische muziek scene. Al gauw werden zij het nieuwe export product van België genoemd en vanaf dat moment speelden ze op tal van grote festivals door heel Europa. Denk aan shows op Rock Werchter (België), Paradiso (Amsterdam, Nederland) Silencio (Parijs, Frankrijk), Astra (Berlijn, Duitsland) en Arena (Wenen, Oostenrijk). Tijdens deze periode deden zij ook nog eens de supports van bands als Vampire Weekend en Polica.
Toen “Yeasayer”, een band uit Brooklyn, ze meenam op tour door Europa, zorgde dit al snel voor een uitverkochte clubtour in België. Ze bereikten een gouden status toen hun debuut album “Arche” uit kwam. Het tweede album “Alphabet” kwam eind 2016 uit en dit resulteerde wederom in talloze optredens door heel Europa. Rond dit album zijn videos, kunstwerken en kleding gemaakt. Dit bleef niet onopgemerkt want de band werd hierdoor voor een tweede keer genomineerd voor “Best Artwork” tijdens de Music Industry Awards in België. Tijdens de Red Bull Elektropia Awards ontvingen zij een award voor “Best Video”.

Het was op 13 april 2017 dat wij in Oefenbunker kennis maakten met SX.
Een MACHTIG optreden waar we met een warm gevoel aan terug denken.

Nu zijn ze terug met hun nieuwe album; “Eros”. In de griekse mythologie staat “Eros” voor universele, alles omarmende liefde. Het is de kracht dat het universum bij elkaar houd. Laat dat nu precies zijn wat dit album doet. Alles omvatten met liefde. Liefde in iedere vorm. Omarmen, betoverend dansen, aantrekken, de enorme kracht en verleiding die dit album uitstraalt. “Eros” vangt je met al zijn warmte.

Voel de liefde, ervaar de muziek. Laat je betoveren.

Julian Hival

Een driekoppige elektronische/dance live band. Geïnspireerd door verschillende elektronische sub genres, maken zij toegankelijke en experimentele muziek dat varieert tussen “Berlin underground techno” en alienachtige “downtempo” composities. Heftige bass staat in contrast met donkere club muziek en komen samen tot een melancholisch toch energiek geheel. Verstopt in een duister gebied tussen avant-pop en melodische techno, maakt Julian Hival de soundtrack van een futuristische dromerige wereld die zich in zijn hoofd afspeelt. Op 4 oktober van dit jaar verschijnt de eerste EP. Mis het niet.

Upcoming events

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

Volledige overzicht