Doors: 20:00

Start: 20:30

Presale: € 12,-

Box: € 14,-

Student € 10,-

‘It’s doom that rocks’ op 19 oktober 2018 in de Oefenbunker, want The Skull komt naar Landgraaf. The Skull werd in 2012 door drie oud-Trouble leden, waaronder zanger Eric Wagner en bassist Ron Holzner, opgericht. En díe legendarische band uit Chicago geldt als een van de grondleggers van het doom metal-genre. Wat je van The Skull mag verwachten? Eigen materiaal van het nieuwe album dat in juni 2018 verschijnt, een aantal Trouble-klassiekers, een enkele verrassende cover en lange live jams zoals je dat van een doom-band mag verwachten.

In de jaren tachtig was Trouble (naast Candlemass en Saint Vitus) een van de belangrijkste grondleggers van het doom metal-genre. De christelijke band uit Chicago maakte naam met een drietal duister klinkende, maar tevens zeer pakkende albums. Psalm 9 en The Skull worden gezien als mijlpalen waarop de band haar unieke stijl ontwikkelde, bestaande uit enerzijds de heavy metal van Black Sabbath en Judas Priest en anderzijds elementen uit de pschychedelische rock van de jaren 70. Begin jaren negentig brak Trouble kortstondig door met hun vierde (gelijknamige) plaat. Geproduceerd en uitgebracht door niemand minder dan sterproducer Rick Rubin. Maar daar bleef het bij, want frontman en zanger Eric Wagner, met zijn karakteristieke zwartgallige stem essentieel voor de muziek, verliet de band. Dit betekende niet het einde van Trouble dat zonder hem verder ging.

Hedonist (BE)

Hedonist (soul doom / stoner sludge rock / metal) laat je genieten van een opwindende, energieke en meeslepende mix in de trant van Motörhead, High On Fire, Karma To Burn and Monster Magnet. ‘No nonsense, no bullshit, no fancy gimmicks; just pure, honest, kick-ass rock-n’-roll.’

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht