Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 11

Box: € 15

Transpunk trotseert de tand des tijds

Transpunk is terug! De ketel alternatief metaal met scheuten death metal, grunge en industrial is weer stevig opgestookt. Het Vaalser vijftal staat klaar om het kokende mengsel de zaal in te slingeren met de bekende maniakale precisie. De tand des tijds heeft nog geen vat gekregen op de band, die eind vorige eeuw knap grensverleggend bezig was.
‘Beste live-act’ en ‘meest vernieuwende act’, die awards trekt Transpunk naar zich toe bij de Grote Prijs van Nederland 1996. De goed ontvangen debuutplaat ‘Champagne Pigs’ is net uit en het kwintet speelt op zowel Dynamo Open Air als Pinkpop. Gorefest neemt Transpunk mee voor een Nederlandse clubtour. Daarnaast speelt de band op Noorderslag 1997 en doet meerdere tours door België, Frankrijk en Duitsland. Waarna Transpunk de studio in duikt om opvolger ‘Jazz Monster’ op te nemen. Helaas verschijnt ‘Jazz Monster’ pas in 1999. De band geraakt in een impasse. In 2001 verschijnt nog ‘Transpunk Live @ Club Lek’ met opnames uit 1999, maar daarna blijft het stil totdat de bandleden in 2013 weer samen op het podium staan voor een eenmalig reunieoptreden. En dat smaakt blijkbaar toch naar meer! Daar zijn ze weer!

Transpunk heeft er weer zin in om als vanouds te vlammen. Hoe de toekomst eruit ziet? Geen idee. Dus zorg dat je dit optreden in ieder geval meemaakt!

Upcoming events

zaterdag 21 april 2018

Streekproduct Ft. Prospect + Voyages + Under False Names + Humayn + Crooked Morality

donderdag 26 april 2018

Gathering of Kings & Queens

zaterdag 28 april 2018

AmyJo Doh and The Spangles (ESP) + The Pighounds (DE)

vrijdag 4 mei 2018

Freestyle United

zondag 6 mei 2018

Avenging Benji (US) + ODIUM (D)

Volledige overzicht