Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 11

Box: € 15

Transpunk trotseert de tand des tijds

Transpunk is terug! De ketel alternatief metaal met scheuten death metal, grunge en industrial is weer stevig opgestookt. Het Vaalser vijftal staat klaar om het kokende mengsel de zaal in te slingeren met de bekende maniakale precisie. De tand des tijds heeft nog geen vat gekregen op de band, die eind vorige eeuw knap grensverleggend bezig was.
‘Beste live-act’ en ‘meest vernieuwende act’, die awards trekt Transpunk naar zich toe bij de Grote Prijs van Nederland 1996. De goed ontvangen debuutplaat ‘Champagne Pigs’ is net uit en het kwintet speelt op zowel Dynamo Open Air als Pinkpop. Gorefest neemt Transpunk mee voor een Nederlandse clubtour. Daarnaast speelt de band op Noorderslag 1997 en doet meerdere tours door België, Frankrijk en Duitsland. Waarna Transpunk de studio in duikt om opvolger ‘Jazz Monster’ op te nemen. Helaas verschijnt ‘Jazz Monster’ pas in 1999. De band geraakt in een impasse. In 2001 verschijnt nog ‘Transpunk Live @ Club Lek’ met opnames uit 1999, maar daarna blijft het stil totdat de bandleden in 2013 weer samen op het podium staan voor een eenmalig reunieoptreden. En dat smaakt blijkbaar toch naar meer! Daar zijn ze weer!

Transpunk heeft er weer zin in om als vanouds te vlammen. Hoe de toekomst eruit ziet? Geen idee. Dus zorg dat je dit optreden in ieder geval meemaakt!

Crazy Cult Roadshow

Op een stormachtige nacht crashte een rondtrekkende circuskaravaan in het Limburgse heuvellandschap. Vier mentaal gestoorden wisten hierbij uit hun kooi te ontsnappen, ontdekten een muzikaal zielsverwantschap en besloten hun eigen roadshow op te zetten. De karavaan zou verder reizen door de duistere uithoeken, bepakt met gitaren, versterkers en microfoons. Niets zal nog veilig zijn en niemand zal ontsnappen aan de vuige rock van deze
vier verstotelingen. Crazy Cult Roadshow is onderweg.

Head Music

Marco Smeets a.k.a. Head Music begon na omzwervingen bij o.a. Stichting Popmuziek Limburg in 2005 als muziekblogger en is tegenwoordig, naast zijn werkzaamheden als grafisch ontwerper, vooral actief bij Parkstad Popstad en als redacteur van het online cultuurmagazine De Afgrond. Tegenwoordig draaft hij ook steeds vaker op als DJ. Zo was hij al te horen in Oefenbunker en Nieuwe Nor en bij Klein Berlijn tijdens Cultura Nova. Hij zal proberen het publiek in de juiste stemming te krijgen en na de show mag er gedanst worden. Transpunk style, dat spreekt voor zich. Hard, donker, opzwepend, zwaar en, vooruit dan, lekker smerig.

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht