Doors: 20:00

Presale: € 21,-

Box: € 25,-

Treat (SE)

Frontiers Music Srl is werkelijk verheugd om de terugkeer van het machtige TREAT aan te kondigen, met hun brand nieuwe, super gave album genaamd
Ghost of Graceland! Het wordt uitgebracht op 15 April.

Bouwend op het succes van hun laatste album Coup de Grace (2010), uitgeroepen tot een meesterwerk door zowel fans als critici, brengt TREAT een album uit vol met reflectieve, ziel doorzoekende nummers, gekleed in een duivels verleidelijke maar harde melodische rock.

“Dit is waar wij vandaag staan, als band, als muzikanten, songwriters en individuen. Het is een stelling: dit zijn wij in 2016” zegt hoofd songwriter en guitarist Anders Wikström.

Ghost of Graceland, werd geproduceerd door lang staand TREAT fan en gerespecteerde schrijver/producer Peter Mansson en mede-geproduceerd door Anders Wikström, toond een band met een carriere van meer dan 30 jaar, die hongeriger en energetischer is dan ooit te voren.

Om dit organische, pure, gewaagde, (enigszins) verwaande, eigentijdse geluid met melodieen en akkoorden om voor te sterven te verkrijgen zoals zij wilden, heeft de band een stap terug gezet. Anders Wikström: “Het is een muzikale als ook een persoonlijke ziels zoektocht. We zijn teruggekeerd naar onze wortels, de muziek en de helden die onze dromen op gang hebben geholpen in de jaren 70: KISS, Van Halen, Sweet, Deep Purple en UFO. Een tijdperk waar muziek en muzikant-schap er echt toe deden en rock ‘n’ roll een zaak van leven of dood waren.” TREAT is in de tijdmachine gestapt en heeft al die rusteloze energie teruggehaald. Maar Ghost of Graceland, met al zijn heerlijke, actie rijke en muzikale-ideeen geladen medolische rock die de soundtrack van een feest kan zijn, laat ook een band zien die reflecteerd op hun persoonlijke levens.

Robert Ernlund (stem), Anders Wikström (guitaar en ondersteunende stem), Patrick Appelgren (keyboard, guitaar en ondersteunende stem), Jamie Borger (drum) en de nieuwe Bass guitarist Pontus Egberg (King Diamond) zijn een krachtpatser. Pontus vervangt de bands partner songwriter Fredrik Thomander die ook live optrad met de band vanaf 2013. “Toen we begonnen aan dit album en een permanente vervanging nodig hadden voor de bass, was Pontus de enige kerel die we in gedachte hadden. Hij is een goede vriend van ons en een fantastische muzikant en live artiest. Hij en Jamie knallen samen het dak van dit nieuwe album!”

“Wij doen waar we van houden. Wij dragen trots de vlag voor hard en melodische rock. Eerlijk, dit is een zeer, zeer goed TREAT album”, zegt Anders Wikström. TREAT is trots, vol vertrouwen en hongerig naar meer!

Upcoming events

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

Volledige overzicht