Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 6,-

Box: € 6,-

Het heeft even geduurd, maar op vrijdag 8 december is het zover. Vortex Surfer presenteert dan hun langverwachte album ‘Skypusher’ integraal in de OEFENBUNKER in Landgraaf. Het album is een dynamisch geheel van rauwe gitaarrock, psychedelische en pakkende riffs. De avond is tevens een jubileumshow omdat ze dit jaar TIEN JAAR als band bezig zijn. Als support zal de noise rock formatie Beachy Head optreden.

Vortex Surfer

Vortex Surfer is een Limburgse alternatieve rockformatie bestaande uit de broers Loek en Marco Engelen en Bram Stollman. De band weet treffend de nuance tussen psychedelische melancholieke en stevige pakkende klanken weer te geven. De muziek van Vortex Surfer is meeslepend, dynamisch en een ware muzikale rollercoaster.

De gepassioneerde samenwerking van dit drietal heeft de band meer identiteit gegeven. De alternatieve rockmuziek van Vortex Surfer borduurt voort op invloeden van helden als Smashing Pumpkins, Thurston Moore en Motorpsycho, maar bovenal heeft de band een sterke eigen sound. De band grijpt terug op de attitude van deze iconen en hun strijd tegen te gepolijste muziek. Net als zij willen ze op een pure en eigenzinnige manier muziek maken.

Na het uitbrengen van de twee EP’s Escape My Mind en Feel the Flow, besloot Vortex Surfer in 2017 de studio in te duiken voor het langverwachte debuutalbum. De band zocht de samenwerking met producer Tommie Bonajo van Tomster studios, die ook verantwoordelijk was voor de eerdere twee platen. In de studio speelde de band de nummers live in om de rauwe live-feel op cd te kunnen vangen. Dit jaar bestaat Vortex Surfer 10 jaar en is klaar om samen met het uitbrengen van het debuutalbum de podia te bestormen en te veroveren.

VORTEX SURFER:
Loek Engelen – gitaar, zang
Bram Stollman – bas
Marco Engelen – drums

Beachy Head

Beachy head zijn vier mannen die elkaar hebben gevonden in hun gezamenlijke drang naar het maken van eigenzinnige muziek, zonder dat ze daarbij concessies doen aan de luisteraar. Het ene moment lig je in een spervuur van oneindig repeterende geluidssalvo’s het andere moment schurk je aan tegen een lieflijk deuntje dat weggeplukt lijkt uit een tienerfilm over de jaren 60. Maar altijd is er die donkere gekartelde rand.
Hoewel deze uitersten doen vermoeden dat er weinig eenheid in de muziek zit, blijft het toch steeds onmiskenbaar Beachy Head.
Wil je een omschrijving van de muziek in 3 woorden? MUSIC FOR MINORITIES!

Line up
Jos van Duren: drums
Serge Dauven: bas & toetsen
Jo Wouters: gitaar, toetsen & zang
John Reulings: zang & gitaar

Upcoming events

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

Volledige overzicht