Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 7,50

Box: € 10,-

GEEN VOORRONDE VANAVOND
Waar we vanavond (09.04.22) eindelijk weer aan de slag konden voor de Wacken Metal Battle voorronde in de oefenbunker te Landgraaf. De winnaar zich kon opmaken voor de halve finale en eventueel finale, met een kans om o.a. op WACKEN 2022 te spelen. Hebben we vanmorgen moeten besluiten, door verschillende omstandigheden o.a. COVID gerelateerd dat met de overgebleven band het niet mogelijk is om een voorronde te organiseren. Voor een Battle heb je minimaal twee bands nodig en dat zou nu vanavond niet het geval meer zijn. Een vervangende datum komt er ook niet, aangezien de halve finale al over twee weken is. Gekochte tickets worden terug betaald. Wie we uiteindelijk door sturen als vertegenwoordiger van deze voorronde zullen we de komende dagen nog bekend maken. Het is even niet anders , maar overmacht in deze.
Met vriendelijke Groeten,
Theo Samson (Names de Oefenbunker en WMB Nederland)

********************************************************************************************************************************

De Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS daagden elkaar in 2001 uit om te bepalen waar nu eigenlijk de beste metalband vandaan kwam. Dit resulteerde in de eerste Metal Battle, waaraan toen slechts enkele bands meededen. De winnaar van deze eerste editie was de Zutphense band Slayne. Ondertussen heeft de EHBO het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland.

Vanaf Februari 2022 strijden middels provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar. 12 geluksvogels gaan door naar de 3 georganiseerde veldslagen die als halve finales zullen gelden. De Limburgse winnaar gaat naar veldslag Oost op zaterdag 23-04-2022 in Rock Cafe backstage te Nijmegen en de Finale zal op 21 Mei in Estrado te Harderwijk plaats vinden.

De Voorronde Limburg op zaterdag 09-04-2022 is in de Oefenbunker te Landgraaf met; Souls of Deaf, Yantras, Klont!! & Von Mollestein hebben we de vier finalisten, voor de Limburgse voorronde van de Wacken Metal Battle (NL).

 

Let op: Support de Bands en koop je ticket in de Voorverkoop bij de oefenbunker en laat je bij je favoriete band op de Buddylijst zetten. Elke Buddy (bezoeker) die betaald heeft en aanwezig is op 09.04.2022 (dus vergeet jezelf niet te laten af te vinken bij de ingang), daar ontvangt de band € 2,50 van.

Souls of Deaf

Verwacht stevige onvervalste hardrock, die enerzijds teruggrijpt naar de sound van De Grote Namen, maar toch met beide benen stevig in het heden staat. Souls Of Deaf herbergt vele decennia aan muzikaal vakmanschap; de heren zijn al jaren actief in het hardere segment van de muziekwereld.

Klont!!

Serial Death / Grindcore uit Nederland!

Leden: the Embalmer, zang. Axewielder, gitaar. Mr Moonshiner, basgitaar. Peepoo the clown, drums en samples.

Von Mollestein

Opgericht in 2019 door Walthar (gitaar, keyboard en productie) en Mr. Cooger (zang) als een Aggrotech-project. Von Mollestein is sindsdien uitgegroeid tot een unieke mix van verwrongen elektronisch geweld en black metal.

Yantras

Yantras vindt zijn oorsprong in een tragedie en is boven de wanhoop uitgestegen. In plaats daarvan inspireert het post-doomgeluid van Yantras luisteraars en wakkert het de geest aan. Doom en sludge genres mixen met rauwe emotie en een modern geluid. Yantras vertaalt sombere sensaties naar de moderne tijd.

Upcoming events

vrijdag 28 juni 2024

Vista Talent Night FT. Sjanneke, Unfinished Project en American Castle

dinsdag 6 augustus 2024

Snuffelpop #9 – 6 t/m 9 augustus 2024

vrijdag 6 september 2024

Bunkerpop #41 – 6 & 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

The Ex

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

Volledige overzicht