Doors: 20:00

Start: 21:00

Presale: € 8,-

Box: € 11,-

New Wave: Past, Present and the future!

Bij deze editie van Wave Invasion laten de bands een nummer uit de eighties horen waardoor zij geïnspireerd zijn geraakt om zelf New Wave muziek te maken. Daarnaast spelen de bands in hun set een eigen nummer waarin die inspiratie duidelijk hoorbaar is. En als laatste spelen de bands een nummer in hun set waarvan zij denken dat New Wave muziek in de toekomst zal klinken.

Tickets gekocht voor het concert op 25-06-2022? Deze blijven gewoon geldig!

ALPHAMAY

ALPHAMAY heeft een reputatie opgebouwd als rijzende ster in de Duitse synthpopscene. De band heeft talloze shows gespeeld in Duitsland, België, Nederland en Rusland. Henning en Cris hebben een fascinerende en energieke liveshow opgezet, waarbij het publiek bij zowel clubshows als festivals in vervoering raakt. Na het uitbrengen van een “2CD best of album” in 2019, presenteert ALPHAMAY hun zesde studioalbum „Conformiteit“ begin 2020.

KORINTHIANS

KORINTHIANS is een vierdelige post-wave band uit Gent die melancholie uit de jaren 80 combineert met woede uit de jaren 90. In tussen is er al een stevige live-reputatie opgebouwd. De band heeft de volgende EP’s en singles geproduceerd: Olympus EP [2016], AWWW 7 ”[2017] en Chaos Control [2019]. De band is geïnspireerd door Goose, Mogwai, The Soft Moon, Agent Side Grinder, Ash Code en Boytronic. Het debuutalbum Chaos Control van de band werd uitgebracht op 14 december 2019.

MINUSHEART

MINUSHEART werd opgericht door Diver in Aken (Duitsland), in 2009 kwam hun nummer “DON’T FEED THE CATS” binnen in enkele Europese hitparades en werd een groot succes in alle clubs. Tot vandaag brachten ze vijf langspelers uit, creëerden ze een kenmerkende stijl en klommen ze op tot een van de beste Industrial Rock-acts van heel Duitsland. In 2020 brachten ze hun nieuwe album “THE DARK SIDE OF THE SUN” uit dat Electronic, Industrial en Rock combineert op een manier die nog nooit eerder was ervaren. Twee singles, “THEY SHOUT” en “WARM MACHINES” klommen naar positie 5 op de Duitse alternatieve hitlijsten en laten een blijvend monument van hun succes achter. MINUSHEART brengt hun typische stijl naar een hoger niveau, ook al bepaalt de stem van Diver nog steeds het hart, de ziel en de geest van de band. Zijn adembenemende optreden en zijn doelgerichte kreten schetsen onze sociale ziekten, de naïviteit van de mensheid en bovenmenselijke dingen zonder gebrek aan sarcasme en ironie.

Upcoming events

zaterdag 1 juni 2024

Mau Maus (UK) + Death Squad23

zaterdag 8 juni 2024

Phoenix Ashes + Sugarpunch + Darkk

vrijdag 4 oktober 2024

Een Avondje Brood + supports

zondag 6 oktober 2024

This Charming Popquiz

zaterdag 19 oktober 2024

Peuk (BE) + Blue Gene (BE)

Volledige overzicht