Wij zijn op zoek naar een bestuurslid met bestuurlijk netwerk gemeente en/of provincie

De Oefenbunker is een klein poppodium in Landgraaf dat veel aandacht besteedt aan lokale en regionale bands en waar talentontwikkeling hoog in het vaandel staat. Hierdoor is de Oefenbunker een belangrijke schakel in de popketen van Parkstad Popstad. 

Op ons podium tref je vaak lokale en regionale artiesten aan, van beginnende bandjes tot de doorgewinterde (lokale) bands.  Daarnaast kun je ook genieten van opkomende Nederlandse evenals Euregionale bands en artiesten. Zo hebben Kensington, The Charm The Fury (beiden gespeeld op Pinkpop) maar ook Jules Deelder en Herman Brood optredens verzorgd bij de Oefenbunker of het jaarlijkse Bunkerpop festival. Tribute bands, een avondje (experimentele) jazz of een 90’s party kun je bij ons ook verwachten. Van singer-songwriter tot hip-hop, dance, metal en punk. Alles is mogelijk. Zo is er voor ieder wat wils in de Oefenbunker.

Naast de exploitatie van het podium, is de tweede belangrijke pijler de verhuur van repetitieruimtes aan lokale en regionale bands.  Sommige bands repeteren al sinds de start – ruim 40 jaar geleden – bij de Oefenbunker. In enkele gevallen hebben zelfs de muzikale (klein)kinderen inmiddels hun weg naar onze oefenruimtes gevonden.

De organisatie

De stichting Oefenbunker Live heeft een bestuur dat verantwoordelijk is voor het beleid van de stichting. Voor de uitvoering beschikt de Oefenbunker over een team van professionals, dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken onder leiding van een gepassioneerde projectleider/directeur. Voor de rest draait de Oefenbunker vrijwel geheel op een team van enthousiaste vrijwilligers.

De functie
Als bestuurslid met een politieke en/of bestuurlijke achtergrond verwachten wij dat je het profiel invulling geeft door het inzetten van je (bestuurlijk) netwerk. Zo heb je contacten met de gemeente Landgraaf, maar ook contacten binnen de Parkstad gemeenten. Contacten binnen de provincie Limburg zijn uiteraard ook welkom. Je zet je netwerk en bestuurlijke contacten graag in ten behoeve van de Oefenbunker. Variërend van subsidie tot nieuwe mogelijkheden binnen de (pop)cultuursector.

Taken van het bestuur

Het bestuur heeft de eindverantwoordelijkheid voor de stichting. Het bestuur neemt besluiten over beleidszaken, denk hierbij aan het vaststellen van de begroting of de algemene visie en missie van de Oefenbunker. Ook onderhoudt het bestuur contacten met gemeente Landgraaf en andere belanghebbenden en zorgt het voor de continuïteit van de organisatie.

Tijdsinvestering

Het bestuur vergadert vier keer per jaar. De vergaderingen vinden plaats in de avonduren. Het leuke aan een bestuursfunctie binnen de Oefenbunker zijn natuurlijk de live optredens. Een keertje een avondje “meedraaien” is beslist een leuke ervaring en zal door vrijwilligers zeer gewaardeerd worden.

Waarom is het leuk?

Als lid van het bestuur van de Oefenbunker draag je een warm hart toe aan live muziek en vind je het belangrijk dat muziek voor iedereen in de samenleving bereikbaar is. Het ondersteunen van organisaties in de cultuursector is erg dankbaar werk. De contacten die je onderhoudt zijn inspirerend en geven energie. Bovendien werken we hard, maar verliezen de factor ‘gezelligheid’ nooit uit het oog.

Vergoeding

De bestuursfunctie is onbezoldigd.

Enthousiast?

Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar bestuur@oefenbunker.com. Bellen naar aanleiding van deze vacature kan met onze voorzitter Andreas Philipp 0653764191 (bij voorkeur na 17:00).