Parkstad Popstad trok vorig jaar met in totaal 305 concerten een publiek van 73.294 bezoekers. Het is voor het eerst dat de partners achter de samenwerking - de LIMBURGzaal (PLT), poppodium NIEUWE NOR en de Oefenbunker - hun bezoekersaantallen bij elkaar hebben opgeteld. Het getal onder de streep motiveert om de groeimogelijkheden voor pop in Parkstad uit te breiden. De ambities richten zich op een vierde podium en intensievere samenwerking met de RODAhal.

De poppodia van PLT, NIEUWE NOR en Oefenbunker vullen elkaar qua sfeer en capaciteit aan. Gezamenlijk willen de partners een zo compleet mogelijk muziekprogramma aanbieden dat past bij de regio, waarin álle inwoners iets van hun gading vinden en waarin talentontwikkeling van lokale acts en presentatie van wereldacts hand in hand gaan. De samenwerking uit zich in structureel overleg en afstemming met betrekking tot de programmering en promotie van (pop)muziek. Ook produceren de muziekpodia steeds meer eigen concerten.

Sluitende keten

Alle drie de podia zagen hun aanbod én publiek in 2016 flink groeien. En er is volgens de podia ruimte voor meer. Parkstad Popstad zet de samenwerking dan ook met plezier voort. Een van de ambities voor de komende jaren is het ‘gat’ in capaciteit te dichten tussen de kleinere podia NIEUWE NOR en Oefenbunker met een capaciteit van resp. 350 en 250 bezoekers, en de LIMBURGzaal waarvan de capaciteit in 2017 wordt uitgebreid naar 1.500 bezoekers. Vanwege dit hiaat loopt het publiek van Parkstad momenteel belangrijke acts voor een publiek van 500 tot 700 bezoekers mis. Ook staat intensievere samenwerking met de RODAhal op het programma, om meer grootschalige 3.000+concerten aan kunnen te bieden. Eerder produceerde PLT hier The Common Linnets en Rowwen Hèze. Een ‘sluitende keten’ van poppodia maakt het mogelijk dat straks elke act, van opkomend en klein tot de grote (inter)nationale toppers, in Parkstad terechtkan.

Terugblik 2016

De LIMBURGzaal organiseerde in totaal 95 (pop)concerten voor 43.988 bezoekers; 4000 bezoekers meer dan in 2015. Als enige 1000+concertzaal in Limburg vervult dit muziekpodium van PLT een belangrijke rol aan de bovenkant van de popketen in Zuid-Nederland. Het is bovendien een gewaardeerde speler in het (inter)nationale popcircuit. Grote publiekstrekkers in het afgelopen jaar waren Douwe Bob, Jett Rebel (foto, (c) René Bradwolff) en internationale namen als Gavin James en Ludovico Einaudi.

Poppodium NIEUWE NOR trok 23.118 bezoekers met 130 activiteiten. 21 events waren uitverkocht, onder andere de concerten van nieuwkomers zoals Haevn en Jonna Fraser. Hiermee onderstreept NIEUWE NOR zijn functie binnen Parkstad Popstad als vooruitstrevend programmerend b-podium. Daarnaast coproduceerde en programmeerde NIEUWE NOR concerten op locatie (o.a. Bernardinuskapel en Savelbergklooster), festivals in de Heerlense binnenstad (o.a. Popronde en Bevrijdingsfestival), de City Stage tijdens The Notorious IBE en Klein.Berlijn op het Schelmenhofje tijdens Cultura Nova.

De Oefenbunker is binnen Parkstad Popstad het podium voor opkomend talent. In 2016 programmeerde de Oefenbunker meer dan 200 – veelal lokale of Nederlandse – acts, voor 6.200 bezoekers. Grote namen waren Bettie Serveert en Indian Askin (foto, (c) René Bradwolff). Daarnaast initieerde dit meer alternatieve podium nieuwe festivals, zoals het meteen strak uitverkochte Mosae Zappa 045, en projecten met een maatschappelijke karakter, zoals Biespop, Snuffelpop, workshops en jamsessies voor jong talent.

Meer berichten

13 juni 2024

Snuffelpop 2024

2 april 2024

Wij zijn op zoek naar jou!

28 maart 2024

Het voorjaar lonkt

29 januari 2024

Er is weer veel moois op komst!!!

26 augustus 2023

Tijdschema Bunkerpop #40 online

Nieuws overzicht