5 jaar geleden hebben jonge popmuzikanten uit Parkstad zich onder de naam Parkstad Popstad Talents ingezet voor 3FM Serious Request.

Het grote succes dat deze actie heeft opgeleverd, heeft geleid tot een samenwerking tussen poppodium ‘Nieuwe Nor’ en de stichtingen ‘Popmuziek Parkstad’ en ‘Oefenbunker Live’. Deze samenwerking resulteerde in een driestappen Talentontwikkelingsplan voor jonge muzikanten uit de regio Parkstad. Dit plan werd in 2018 door de gemeente Parkstad en provincie Limburg beloond met een meerjarige subsidie. Tevens won het in 2019 de eerste Limburgse Popprijs.

Een van de initiatiefnemers van het Talentontwikkelingsplan, Andreas Philipp (o.a. voorzitter Stichting Oefenbunker Live en zelf gitarist), werkt al enige tijd samen met een aantal van de jonge talenten van het eerste uur aan diverse projecten.

Onder de noemer ‘T+ “The one song project”’ gingen de popmuzikanten aan de slag met een song van Andreas. Ze hadden allemaal hun eigen creatieve bijdrage en inbreng in de verdere vormgeving. Afgelopen zomer zijn ze samen met Andreas de studio ingegaan voor een tweedaagse sessie bij de Volver Sound Academy in Tilburg. Samen met studenten die bij de studio de opleiding Geluidstechniek volgen, is het nummer ‘Always on my mind’ opgenomen.

“Het was bijzonder leuk om te zien hoe de jonge muzikanten met hun skills en creativiteit mijn song met frisse ideeën tot leven brachten. Hun enthousiasme en energie was en is aanstekelijk. In de periode van 5 jaar geleden tot nu heb ik ze zien groeien als muzikanten en ben ik bijzonder trots op het toptalent dat Parkstad kent”, aldus Andreas. “Het Talentontwikkelingsplan werkt. Sinds de start heeft het programma inmiddels finalisten voor Kunstbende, een winnaar van Popsport en zelfs de winnaar van Nu of Nooit opgeleverd. Ook zijn er samenwerkingsverbanden over de landsgrenzen heen ontstaan waardoor talent uit België, Duitsland en Nederland in alle landen kon optreden.”

De song “Always on my mind” werd onlangs gereleased op Spotify. Ook op YouTube is het nummer van ‘T+ The one song project’ met een clip te beluisteren.

Aan dit project werkten mee:

  • Siem Adema (e-gitaar) & Franka Hoebers (lead vocals) beide van de band Defenstrate en winnaar popsport 2019
  • Janna Hutgens (backing vocals) van 2Matter
  • William Daelemans (drums, keys en bas), drummer van Buzzards Brew en toetsenist bij Maxime & Glyn (finalist Nu of Nooit 2019).

Beluister de track op Spotify of bekijk en beluister de video hier beneden.

Meer berichten

13 juni 2024

Snuffelpop 2024

2 april 2024

Wij zijn op zoek naar jou!

28 maart 2024

Het voorjaar lonkt

29 januari 2024

Er is weer veel moois op komst!!!

26 augustus 2023

Tijdschema Bunkerpop #40 online

Nieuws overzicht